Bijna een op de vijf volwassenen krijgt eens in het leven te maken met een depressie. Dat hoge aantal zorgde ervoor dat de overheid vorig jaar een campagne hield om depressie bespreekbaar te maken, net als de NPO die met de ‘#TrueSelfie-weken’ een duit in het zakje deed. Stichting Het Witte Bos werkt echter aan een langer lopend project: ‘Alles Goed’ is er opgericht om de openheid over depressie vergroten door uiteindelijk uit te groeien tot een interactief multimediaal platform.

Het grootste deel van de website bestaat uit prachtige portretten en verhalen van mensen die een depressie meemaken of mee hebben gemaakt: mensen met allerlei verschillende achtergronden. Juist dat is een belangrijk punt. Want, een depressie kan iedereen overkomen, maar nog belangrijker: het is niet gek, raar of stom als je er een hebt. Openheid en empathie is van groot belang, omdat die twee zaken de bestrijding van depressies makkelijker maken.

Het Witte Bos

Het Witte Bos heeft grootse plannen voor Alles Goed: in de toekomst hoopt de stichting maar liefst 50 portretten en 30 gesprekken tussen naasten over depressie op te kunnen nemen. Daarnaast behoren rondreizende exposities en een boek tot de mogelijkheden.


Benieuwd geworden? Kijk dan snel hier voor alle verhalen!