akira

Lieve jij,

Soms mis ik de tijden waarin ik elektronische muziek leerde kennen. De dagen dat ik voor het eerst naar Club 11 of Tivoli Oudegracht ging. Het was een prachtige, creatieve, bewogen tijd waarbij de grenzen van muziekgenres vervaagden. Ik wist nooit waar de avond zou eindigen en als ik thuiskwam, vroeg ik aan mijn vrienden of zij wisten hoe die gruwelijke plaat op het einde heette. Shazam bestond nog niet.
Nog vaak denk ik terug aan de legendarische avonden van clubnacht RAUW: daar werd mijn muzikale hart voor altijd gevuld met warmte en liefde. Noem me melancholisch, maar ik beleefde er mijn beste tijden.

Deze avond is een ode aan die tijd. Een ode aan artiesten als Daft Punk, Julio Bashmore, Aeroplane, Breakbot, Chromeo, Brodinski, Cassius, A-Trak, Kavinsky, Round Table Knights, Mr. Oizo, Tiga, DJEDJOTRONIC… Aan de hoogtijdagen van nu-disco, (French) house en electro in een wereld waarin alles mocht, alles kon en alles gebeurde. Als ik je ook maar een vleugje van die hartstocht kan laten voelen, is mijn missie al geslaagd.

Maar boven alles hoop ik dat we samen enorm veel plezier gaan hebben. En dat je, ook al is het maar voor een paar uur, even je hoofd leeg kunt maken en kunt genieten van deze trip down memory lane.

Liefs,
akira.


Memories // Curated by akira (akira is mijn solo-project als dj) vindt plaats op zaterdag 23 juni, bij bar Gin Fizz in het centrum van Tilburg. Meer info hier.